Νηπιαγωγείο-Με λίγα eco-λόγια…

4-6 ετών

Παροχές

Πρωινή και απογευματινή βάρδια με ευέλικτα ωράρια για τους γονείς μας.

Με ιδιόκτητα λεωφορεία αναλαμβάνουμε τη μεταφορά των παιδιών μας από και προς το σπίτι τους σε ευέλικτα και σύντομα χρονικά δρομολόγια.
Παρέχουμε σπιτικά γεύματα που παρασκευάζονται καθημερινά στον χώρο του σχολείου μας (πρωινό, πρόγευμα και μεσημεριανό), σε συνεργασία με τη διατροφολόγο μας, με πολλές βιολογικές και οργανικές πρώτες ύλες.
Κάθε μήνα πραγματοποιείται συνάντηση των γονέων με τους παιδαγωγούς μας, όπου συζητούνται θέματα αναφορικά με την εξέλιξη των παιδιών. Σε αυτές τις συναντήσεις, γονείς και παιδαγωγοί έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν περισσότερο, να μοιραστούν παρατηρήσεις, πληροφορίες και την εμπειρία τους σε σχέση με τα παιδιά, να θέσουν στόχους και να καλλιεργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης.
Με αυτή την εφαρμογή υπάρχει άμεση ενημέρωση για τη διατροφή των παιδιών, τον ύπνο, τις κενώσεις και φυσικά μέσω φωτογραφιών και βίντεο για όλα τα εργαστήρια/πρότζεκ/δράσεις αλλά και για τις εκδηλώσεις/εκδρομές μας.

Σε όλα τα τμήματά μας από τον βρεφικό μέχρι και το νηπιαγωγείο υπάρχουν διπλάσιοι παιδαγωγοί από το προβλεπόμενο με σκοπό την καλύτερη διαχείριση παιδιών και την υλοποίηση μοναδικών πρότζεκτ.

Όλα τα τμήματα του σχολείου μας φιλοξενούνται σε τεράστιες ευήλιες αίθουσες που είναι αδειοδοτημένες για τον τριπλάσιο αριθμό παιδιών.
Δημιουργούμε ολιγάριθμα τμήματα σε όλες τις βαθμίδες ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια παιδοκεντρική και εξατομικευμένη προσέγγιση.

Σύγχρονες εγκαταστάσεις 4 στρεμμάτων με λαχανόκηπο, γκαζόν, αμμοδόχο, γήπεδα  μπάσκετ, παιδική χαρά και Μοντεσσοριανή λασποκουζίνα!

Περισσότερα από 125 ετήσια εργαστήρια και 50 ολιστικά διαθεματικά πρότζεκ με βάση τις κυψέλες μας (Τέχνη, Περιβάλλον, Αθλητισμός, Συναισθήματα, Επιστήμη, Τεχνολογία) διαμορφωμένα ανάλογα την ηλικία.
Το σχολείο μας είναι εφοδιασμένο με εξειδικευμένο εξοπλισμό, όπως στερεοσκόπιο, μικροσκόπιο, τηλεσκόπιο φωτοτράπεζα, φωτογραφικές μηχανές, τρισδιάστατους εκτυπωτές, 3d pen, προτζέκτορες, εργαλεία ρομποτικής και άλλα πολλά που συναρπάζουν τα παιδιά και τα βοηθούν στις καθημερινές τους ανακαλύψεις.
Η ψυχολόγος του σχολείου πραγματοποιεί επιμορφωτικές συναντήσεις με τους γονείς και παρουσιάσεις πάνω σε θέματα γονεικότητας. Επιπλέον, συνεργάζεται με το εκπαιδευτικό προσωπικό και την υπόλοιπη διεπιστημονική ομάδα για την ενίσχυση της λειτουργίας του σχολείου.
Η παιδίατρος επισκέπτεται τον βρεφονηπιακό σταθμό δυο φορές το μήνα. Εξετάζει τα παιδιά, παρακολουθεί την ανάπτυξή τους κι ενημερώνει την ατομική καρτέλα κάθε παιδιού. Επιπλέον, συνεργάζεται με το προσωπικό για τη λήψη μέτρων πρόληψης ασθενειών και για την ασφαλή επιστροφή στον σταθμό παιδιών που απουσίασαν λόγω νόσησης.
Ομάδα λογοθεραπευτών πραγματοποιεί ανιχνευτικό έλεγχο στα παιδιά του σχολείου 3-6 ετών και κλινική παρατήρηση σε παιδιά μικρότερων ηλικιών, όπου καταγράφονται δεξιότητες των παιδιών σχετικά με την άρθρωση, έκφραση, λεξιλόγιο, ροή ομιλίας, ένταση φωνής, ακουστική διάκριση. Επιπρόσθετα, οι λογοθεραπευτές ενημερώνουν τους γονείς για τα αποτελέσματα και οργανώνουν ομιλίες για θέματα σχετικά με τον λόγο, την επικοινωνία και τη μάθηση.

Η διατροφολόγος του σχολείου σχεδιάζει κάθε μήνα ένα πρόγραμμα γευμάτων για τα βρέφη και για τα νήπια, το οποίο είναι εποχιακό κι έχει στόχο μια ισορροπημένη διατροφή. Μέσω των εναλλακτικών συνδυασμών και ευφάνταστων ιδεών τα παιδιά εξοικειώνονται με όλες τις τροφές. Τέλος, πολλές δημιουργικές συνταγές παρέχονται στους γονείς ώστε αν θέλουν να τις δοκιμάσουν και στο σπίτι.

Στο σχολείο μας με μεγάλη χαρά και πραγματοποιούμε γιορτές και εκδηλώσεις με κάθε αφορμή! Σε αυτές στόχος μας είναι να έρθουμε κοντά, να γνωριστούμε, να παίξουμε, να γιορτάσουμε σημαντικές στιγμές και να περάσουμε όμορφα. Εξίσου ουσιαστική είναι και η οργάνωση εκδρομών, οι οποίες δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με ποικίλα ερεθίσματα εκτός του σχολικού πλαισίου και να περάσουν δημιουργικό και απολαυστικό χρόνο μαζί με τους γονείς και τους παιδαγωγούς τους.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης για όλα τα παιδιά μας.
Περισσότερες από 1.800 δράσεις αναρτημένες σε facebook και Instagram.