Γιατί Μπλε Μέλισσα;

Το όνομα Μπλε Μέλισσα είναι συμβολικό. Διαλέξαμε τη μέλισσα επειδή είναι ένα έντομο απαραίτητο για τον άνθρωπο αλλά και από τα πιο σημαντικά έμβια όντα στον πλανήτη. Οι μέλισσες είναι απαραίτητες για την επικονίαση των φυτών μέσω της οποίας γίνεται η αναπαραγωγή των φυτών.

Συνεπώς, σε όλο αυτό το σύστημα βασίζεται η επιβίωση και η εξέλιξη των φυτικών ειδών, η ισορροπία της τροφικής αλυσίδας. Θέλουμε να είμαστε ένα σχολείο ενεργό, μέσα στην κοινωνία. Αυτό, σε συνδυασμό με την ανάγκη μας να τονίσουμε και να θίξουμε το παγκόσμιο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια με την εξαφάνιση των μελισσών, μας οδήγησε να διαλέξουμε τη μέλισσα ως ένα από τα κεντρικά μέρη του ονόματος του σχολείου μας.

Ακόμα, υπάρχει ένας μεγάλος παραλληλισμός με τη μέλισσα και τη φιλοσοφία της υπαίθριας εκπαίδευσης. Η μέλισσα είναι ιδιαίτερα επιλεκτική, καθώς πετάει από λουλούδι σε λουλούδι και ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει το φέρνει σπίτι της. Με έναν παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και η υπαίθρια εκπαίδευση. Για παράδειγμα, κάποια από τα ερεθίσματα που συναντάμε στη φύση, από ένα απλό λουλούδι ή ένα περίπλοκο φυσικό φαινόμενο, μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή ή την αιτία για τη δημιουργία ενός πολύπλευρου πρότζεκτ ή την επίλυση ενός προβλήματος μέσα στο σχολικό πλαίσιο. Τέλος, η εργασία της μέλισσας βασίζεται στη συνεργατικότητα και την ομαδική δουλειά, στοιχεία που θέλουμε να προωθήσουμε στο σχολείο μας.

Όσον αφορά το χρώμα Μπλε, είναι και αυτό συμβολικό. Μας παραπέμπει στον ουρανό, τη θάλασσα, την ελευθερία και τη φιλοσοφία.
Το άκουσμα της Μπλε Μέλισσας λοιπόν δημιουργεί μια αντίφαση μοναδική, θέλοντας και εμείς να τονίσουμε ότι όλοι είμαστε ιδιαίτεροι και ταυτόχρονα μοναδικοί. Όλοι μας μπορεί να είμαστε μια Μπλε Μέλισσα.