Επιστήμη στην κουζίνα

Εξερευνώντας τις φυσικές επιστήμες μέσα από συνταγές μαγειρικής

Ποιες χημικές, φυσικές, ακόμη και βιολογικές διαδικασίες μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε νόστιμα φαγητά; Τι συμβαίνει στα φαγητά όταν τα ψήνουμε και γιατί κάποιες γεύσεις ταιριάζουν μεταξύ τους ενώ άλλες όχι; Πώς συνδέεται η βιολογία του ανθρώπινου σώματος με τις γεύσεις; Ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε και από ποιες τροφές τα παίρνουμε; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που απαντάμε σε αυτό το εργαστήριο. Φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί και τυρί, να αναμιγνύουμε υλικά και γεύσεις και να μελετάμε τις διαδικασίες που συμβαίνουν πίσω από το φαγητό που φτάνει στο πιάτο μας. Βιολογία, χημεία και φυσική μπαίνουν στο μπλέντερ σε ένα εργαστήριο μαγειρικής και επιστήμης.

Ηλικίες: 5-7 κάθε Τετάρτη 19:00-20:00

Ηλικίες 8-12 κάθε Τετάρτη 18:00-19:00