ΚΥΨΕΛΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Η Κυψέλη των συναισθημάτων είναι μια βασική κυψέλη, η οποία επικεντρώνεται στα συναισθήματα των παιδιών. Είναι απαραίτητο, να δοθεί χώρος και χρόνος στα παιδιά, να έρθουν σε επαφή, να γνωρίσουν, να βιώσουν, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να ανακαλύψουν αποτελεσματικότερους τρόπους διαχείρισής τους. Σε αυτά τα εργαστήρια, πρώτος στόχος είναι η δημιουργία εμπιστοσύνης και η ενίσχυση των δεσμών της ομάδας, προκειμένου, να διευκολυνθεί η συζήτηση και το μοίρασμα περί των συναισθημάτων, το οποίο συχνά απουσιάζει από την πιεσμένη καθημερινότητα. Μέσα από δραματοποιήσεις, θέατρο σκιών, βιωματικές δραστηριότητες και δημιουργικούς τρόπους έκφρασης, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να ακουστούν, να μιλήσουν για το πώς αισθάνονται αλλά και να μάθουν να ακούν τους άλλους. Από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η συναισθηματική διάσταση. Έτσι, τα εργαστήρια αυτά, δίνουν στα παιδιά την ελευθερία να αναγνωρίσουν πτυχές της προσωπικότητάς τους και να τις εξελίξουν, με σκοπό να νιώθουν, τα ίδια, πιο ολοκληρωμένα.

Η τέχνη των συναισθημάτων

Σε αυτό το εργαστήρι αποδεχόμαστε τα συναισθήματα μας. Μαθαίνουμε να τα αναγνωρίζουμε, να τα ακούμε, να τα κατανοούμε και να τα φροντίζουμε. Απενοχοποιούμε τα συναισθήματά μας και ξεκουραζόμαστε στη σκέψη πως κακά συναισθήματα δεν υπάρχουν! Όλα τα συναισθήματα είναι για τους ανθρώπους! Κάποια μπορεί να μας δυσκολεύουν και άλλα να μας αρέσουν περισσότερο. Το πιο σημαντικό ίσως είναι, ότι κάθε μας συναίσθημα είναι ένας μικρός δάσκαλος…Που μπορεί να μας διδάξει πολλά για εμάς και για τους γύρω μας! Στο εργαστήρι αυτό ανοίγουμε την καρδιά μας, μέσα σε κλίμα αγάπης, σεβασμού, αποδοχής και ασφάλειας. “Ξεπλένουμε” το μέσα μας, και αλαφρώνουμε…Όλοι μαζί…Δάσκαλοι και παιδιά, παιδιά και δάσκαλοι. Γιατί εδώ είμαστε όλοι ίσοι! Τι λέτε; Ξεκινάμε αυτό το ταξίδι;


Για ηλικίες 5-7 χρονών:
Τετάρτη 16:00-17:00, 20:00-21:00

Για ηλικίες 8-12 χρονών:
Τετάρτη 15:00-16:00, 19:00-20:00

Εργαστήρι ενσυναίσθησης

Σε αυτό το εργαστήρι ερχόμαστε σε επαφή με τον συναισθηματικό μας κόσμο και τα όσα νιώθουμε. Μοιραζόμαστε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες μας και απενοχοποιούμε τα συναισθήματά μας μέσω της συζήτησης με τους συνομηλίκους αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Με λίγα λόγια, καθόμαστε όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι σε έναν κύκλο, συζητάμε, ανταλλάσσουμε γνώμες, εμπειρίες, συμβουλές με σκοπό να γνωρίσουμε καλύτερα τόσο εμάς τους ίδιους όσο και τους γύρω μας. Έτσι, μέσω του διαλόγου τα παιδιά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την τεράστια αξία της ομαδικότητας αλλά και της προσφοράς γιατί, ναι…είναι όμορφο να νοιάζεσαι και να μοιράζεσαι!


Για ηλικίες 5-7 χρονών:
Πέμπτη 13:30-14:00, 17:00-18:00
Παρασκευή 14:00-15:00, 18:00-19:00

Για ηλικίες 8-12 χρονών:
Πέμπτη 16:00-17:00, 20:00-21:00